Metal Etiket

 

Metal etiketler içerisinde farklı alaşımlardan etiket çeşitleri bulunmaktadır.

Bunlar Thincut, Aluminyum etiket, Zamak etiket ve Diacut etikettir.

Thincut Krom kaplı metal harf olarak tanımlanmaktadır. Farklı söylem şekilleri de vardır.  (Lazer kesim metal etiket, ince kesim etiket, Parlak harf harf etiketler,  çelik etiket gibi…)

Aluminyum Etiket: Metal alaşımdır. Bu etiket grubunda yer alan etiketler,  alüminyum malzemeye , Özel kalıp ile şekil verilme sonucu  form alır. Bu işlem sonrasında malzemeyi etikete ,logoya  çevirmek için gerekli  baskı ve koruyucu önlem uygulamaları yapılır. Bu işlemler Alüminyum etiketlerin dış ortamlarda da kullanım süresini ve mukametini arttırır. 

Zamak Etiket:  Zamak malzemesinin özel istenmesi sonucunda Çelik yada Silikon kalıplarda üretilen metal alaşım bir etikettir. Yüzey kalitesinin mükemmel oluşması için 1. Sınıf polisaj yapılır ve kaplama tekniği ile aynalı görüntü elde edilebilir. Zamak etiketlerde son yüzey işlemleriyle çok cazip etiket haline gelmektedir.

Diacut Etiket: Elmas uçlu kesim olarakta bilinen Diacut etiketler yine alüminyum logoya kabartma deseni verilerek yapılmaktadır. Edes tarafından geliştirilen özel hareketli kafa ile elmas kesim yapılan etiketlerdir. Elmas kafanın şekline göre ortaya çıkan ürün kalitesi farklı seçenekleri de peşinde getirmektedir. Diacutta zamanının en çok kullanılan etiketlerinden biriydi fakat artık kullanım Thincut dediğimiz Krom kaplı parlak harf harf etiketlere kaymıştır.

Metal  Etiket Kullanım Yerleri

En yaygın kullanım yeri mobilya markalarındadır. 

2015 Yılında popüler olmaya başlayan Cusine Mutfaklardaki beyaz eşyalarda kullanım miktarı artmaya başlamıştır. Daha  kaba bir görüntüsü olması ürünün pazarının farklı olmasına bağlanmıştır.

Promosyon ürünlerinde de kullanım oranı çok yüksektir. Promosyonlarda anahtarlık, kitap ayırıcı… devam eden çok çeşitli firmalardır.

Metal logolar (zamak, Aluminyum,Thincut ve Diacut) son kullanıcının dikkatini çekmekte çok iyidir. Özellikle Thincut metal harfli logolarda 2010 yılının yeni Trendy ürünü olarak kullanımı devam etmektedir.

 

İletişim

Edes Endüstriyel Damla Etiket San. ve Tic. A.Ş.
Adres: İkitelli OSB, Cila ve Nikelajcılar Sitesi E Blok No: 1 34490 Başakşehir / İstanbul - Türkiye

Tel: +90 212 671 35 34
Fax: +90 212 549 97 74

E Mail: info@edes.com.tr
Web: www.edes.com.tr